Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Notice: Undefined offset: 0 in /home/www/eurobydleni.cz/subdomains/www_sablona_2/typograficka.php on line 207 string(49) "/home/www/eurobydleni.cz/subdomains/www_sablona_2"

 

Odhady nemovitostí

Nabízím Vám realizaci odhadů a oceňování nemovitostí, jako jsou byty a bytové jednotky v osobním i družstevním vlastnictví, rodinné domy a pozemky. Dále oceňování družstevních podílů a členských podílů, podílů ve společenství vlastníků, oceňování věcných břemen, odborné posudky nebytových prostor v panelových nebo činžovních domech. Odborný odhad může sloužit pro potřeby nákupu a prodeje nemovitosti (stanovení prodejní ceny), při převodech nemovitostí, pro dědická řízení a další možnosti. Odhady nemovitostí a odborné posudky realizuji zejména v okrese Bruntál.

 

Odhad tržní ceny

  • odhad bytu
  • odhad domu
  • odhad pozemku

Typ odhadu

  • Prodávám nemovitost
  • Kupuji nemovitost
  • Odhad pro dědické řízení

Rozdíl mezi znaleckým posudkem a odhadem tržní ceny nemovitosti

 

 

Znalecký posudek, nebo-li ocenění nemovitosti soudním znalcem, a odhad tržní ceny jsou dva zcela rozdílné pojmy, které však bývají často zaměňovány. Jaký je mezi nimi rozdíl?

 

Znalecký posudek

 

Znalecký posudek vyhotovuje soudní znalec, případně odhadce vlastnící kulaté razítko odhadce. Soudními znalci jsou pouze ty osoby, které jsou jmenovány předsedou krajského soudu nebo ministrem spravedlnosti. Při určení hodnoty nemovitosti vychází soudní znalec z vyhlášek, které vydává Ministerstvo financí a které upravují postup při zjišťování ceny nemovitosti. Cena zjištěná soudním znalcem se tak může lišit od ceny tržní, to znamená takové, za kterou se na realitním trhu nemovitost obchoduje. Ocenění nemovitosti soudním znalcem se provádí pro tzv. úřední potřeby, např. pro potřeby soudu, většinou však pro daňové účely nebo při vyřizování hypotéky. V tomto případě je nutno říci, že odhad si provádí banka sama, případně jej provádí odhadce spolupracující s bankou, tedy odhadce ze seznamu smluvních odhadců nemovitostí té které banky.

 

 

Odhad tržní ceny

 

Odhad tržní ceny provádí nejčastěji certifikovaný odhadce nemovitostí nebo odhad pro tyto účely může vyhotovit i realitní kancelář.  Je však nutné, aby tato osoba měla vzdělání, patřičné zkušenosti a znalosti v tomto oboru.  Cena zjištěná tímto odborníkem je taková cena, za kterou se na realitním trhu nemovitost obchoduje. Při zjišťování tržní ceny se v zásadě porovnávají prodeje obdobných nemovitostí za určitý časový úsek, který koresponduje s aktuálním obdobím. Tato srovnávací metoda se pak někdy kombinuje s dalšími metodami, při kterých se zohledňuje např. výnosovost (kolik vynese na nájmu) nebo nákladovost (kolik by stálo postavení nové nemovitosti).

 

 

V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat prostřednictvím kontaktních údajů níže.

 

 

Vytvořit poptávku

Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Máte otázku?